Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Pileći perkelt sa pečurkama i kiselim krastavcima

Pileći perkelt sa pečurkama i kiselim krastavcima

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Pileći perkelt sa pečurkama i kiselim krastavcima
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
09/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Najukusniji pileći perkelt koji ste probali"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šećer - 2 prstohvata
  • pečurke - 150 g
  • vrganj - 150 g
  • šargarepa - 2 kom
  • kiseli krastavčići - 150 g
  • sok od paradajza - 300 ml
  • ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke potopite u vodu. Luk očistite i nasecite ga na rebarca.

Pileće meso nasecite na srednje velike kockice.

Pečurke i vrganje operite dobro. Nasecite ih na kriške.

Šargarepu oljuštite i operite. Presecite šargarepu na polovine po dužini. Nakon toga je nasecite na polukrugove.

Kisele krastavce nasecite na kolutove.

U šerpu stavite malo više ulja da se zagreje. Dodajte luk i dve vrste pečuraka. Dodajte šećer i malo upržite sve.

Dodajte pileće meso i lagano ga upržite. Zatim dodajte šargarepu i sok od paradajza. Posolite i pobiberite.

Dodajte i kisele krastavčiće. Dodajte vodu, da pokrije sve namirnice.

Šerpu sa Perkeltom poklopite. Ostavite da se ovo jelo sa piletinom kuva na slaboj vatri dok meso ne bude gotovo.

Dobićete pileći Perkelt sa pečurkama i kiselim krastavcima, koji se topi u ustima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: