Način pripreme
Pečurke potopite u vodu. Luk očistite i nasecite ga na rebarca.
Pileće meso nasecite na srednje velike kockice.
Pečurke i vrganje operite dobro. Nasecite ih na kriške.
Šargarepu oljuštite i operite. Presecite šargarepu na polovine po dužini. Nakon toga je nasecite na polukrugove.
Kisele krastavce nasecite na kolutove.
U šerpu stavite malo više ulja da se zagreje. Dodajte luk i dve vrste pečuraka. Dodajte šećer i malo upržite sve.
Dodajte pileće meso i lagano ga upržite. Zatim dodajte šargarepu i sok od paradajza. Posolite i pobiberite.
Dodajte i kisele krastavčiće. Dodajte vodu, da pokrije sve namirnice.
Šerpu sa Perkeltom poklopite. Ostavite da se ovo jelo sa piletinom kuva na slaboj vatri dok meso ne bude gotovo.
Dobićete pileći Perkelt sa pečurkama i kiselim krastavcima, koji se topi u ustima.