Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Piletina sa kiselim krastavcima i pečurkama u glinenoj posudi

Piletina sa kiselim krastavcima i pečurkama u glinenoj posudi

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
6816239
Piletina sa kiselim krastavcima i pečurkama u glinenoj posudi
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Jednostavan recept koji garantuje rezultat, koji prevazilazi sva vaša očekivanja."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 700 g
  • kiseli krastavci - 5 - 6 komada
  • pečurke - 300 g, marinirane
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • topljeni sir - 100 g, sa ukusom pečuraka
  • biber - 1 prstohvat
  • maslac - 80 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Nauljite glinenu posudu uljem. Isecite pileći file na žilijen zajedno sa kiselim krastavcima.

Ređamo ih u posudu. Marinirane pečurke ocedite i poređajte na pileći file.

Topljeni sir iseckati, posuti solju i biberom, preliti pavlakom za kuvanje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Prijatno!

Pogledajte i kako da napravite piletinu sa kiselom pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:
.