Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Brza predjela»Piletina sa kiselim krastavcima i pečurkama preko krompir pirea

Piletina sa kiselim krastavcima i pečurkama preko krompir pirea

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Piletina sa kiselim krastavcima i pečurkama preko krompir pirea
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Super efektno i veoma ukusno jelo, pripremljeno za 10 minuta"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 komad piletine sa roštilja
  • kobasica - 50 - 100 g po izboru
  • kiseli krastavci - 2 komada
  • crni luk - 1 mala glavica
  • bujon od pečuraka - oko 50 - 60 ml
  • pečurke - 4 - 5 komada
  • čubar
  • soja sos
  • ulje - 3 - 4 kašičice
  • pire od krompira - gotovo ili domaće, za podlogu
  • peršun - ili mirođija
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte masnoću i u njoj upržite naseckani luk i naseckane pečurke, dok ne omekšaju.

Nakon toga dodajte nasečeno pileće meso i kobasicu, takođe nasečenu.

Kuvajte oko 2-3 minuta, pa dodajte na kocke naseckane kisele krastavčiće, bujon od pečuraka, soja sos i čubar. Promešajte i sklonite sa vatre.

U tanjir za posluženje stavite pire, a odozgo piletinu, pa narendajte kačkavalj.

Pospite sa malo peršuna ili mirođije. Poslužite toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: