Način pripreme
1. Za ove jedinstvene punjene patlidžane, prvo prepolovite patlidžane uzduž. Nema potrebe da uklanjate drške.
U mesu patlidžana napravite nekoliko proreza u dubinu i posolite ih.
Ostavite patlidžane oko 30 minuta, a zatim ih operite i osušite ubrusom.
2. Polovine patlidžana stavite u nauljeni pleh sa kožom prema gore. Možete da stavite foliju ili papir za pečenje, kako se patlidžan ne bi zalepio, za svaki slučaj.
3. pecite oko 30 minuta ili dok patlidžan potpuno ne omekša, ali da nije potamneo ili izgoreo. Izvadite pleh iz rerne i okrenite patlidžan sa korom na dole da se lagano hladi.
4. Naseckajte mladi luk sa svežim perima. Pileće meso naseckajte na sitno.
Kašikom izdubite unutrašnost patlidžana, pa i nju naseckajte.
Promešajte namirnice za nadev, začinite solju i biberom, a možete da dodate i malo maslinovog ulja.
5. Napunite čamce od patlidžana, odozgo poređajte sir Bri i na pola presečen čeri paradajz.
Pospite maslinovim uljem pečeni patlidžan sa pilećim mesom, čeri paradajzom i Bri sirom i pecite na 200 stepeni oko 10-15 minuta.
Prijatno!