Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Pečeni patlidžan sa sirom i jajima

Pečeni patlidžan sa sirom i jajima

Pečeni patlidžan sa sirom i jajima
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"I od svih ukusnih patlidžana sa nadevom ovaj nam je najviše na srcu, probajte i razumećete zašto"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • sir - 250 g
  • kačkavalj - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan i odstranite drške. Isecite na kriške debljine 1-2 cm. Stavite ih u posudu i posolite.

Ostavite ih sat i iscedite ih od vode, koju su pustili. Osušite i svaku krišku potopite u ulje.

Poređajte ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom i ispecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne dobiju zlatastu boju sa obe strane. Za to vreme pomešajte jaja, namrvljeni sir i narendan kačkavalj.

Preko već ispečenog patlidžana nanesite smesu i vratite u rernu na najviši nivo. Zapecite punjeni patlidžan dok ne dobije zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: