Prženo jelo sa mlevenim mesom i povrćem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
351
872
14/01/2021
"Nećete osvojiti prvo mesto za ideju, ali definitivno ćete dobiti veliku nagradu publike za ukus"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 400 g
  • svinjsko mleveno meso - 250 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • luk - 1 velika glavica
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 1 komada, velika
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paprika - 1 komad, zelena
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 5 - 6 komada
  • brokoli - 5 - 6 komada
  • jaja - 3 - 4 komada
  • peršun - 1/2 vezice
  • bosiljak - 5 - 6 listova
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U malu posudu sa kipućom posoljenom vodom ubacuju se na 1-2 minuta ružice brokolija, da se blanširaju i izvade se rešetkastom kašikom.

U dubokom tiganju se zagreva ulje i zaprže se dve vrste mlevenog mesa dok ne pobeli i ne pretvori se u mrvicel. Dodaju se redom sitno isečen praziluk i crni luk, šargarepa isečena na sitne kocke i usitnjena crvena i zelena paprika. Meša se često.

Nakon što se izdinsta i povrće dodaju se na sitno isečeni čenovi belog luka i oljušten i na kocke isečen paradajz. Nakon što paradajz provri dodaju se na sitno isečen brokoli, ringla se smanjuje i jelo se ostavlja da se krčka pod poklopcem desetak minuta.

Posipa se sitno isečenim peršunom i bosiljkom, začinjava se solju i biberom po ukusu i promeša se.

Ringla se isključuje i u jelo se razbijaju 3-4 jaja, prema procijama. Tiganj se poklapa i sačeka se nekoliko minuta dok se jaja ne ispeku.

Jelo se servira vruće, pri čemi se u svaku porciju stavlja jedno jaje.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar