Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Zapečena jela»Najukusnije i najlakše zapečeno jelo sa mlevenim mesom i povrćem

Najukusnije i najlakše zapečeno jelo sa mlevenim mesom i povrćem

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Najukusnije i najlakše zapečeno jelo sa mlevenim mesom i povrćem
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Najukusnije i najlakše zapečeno jelo sa mlevenim mesom i povrćem vredi svakog zalogaja"

Potrebni sastojci

  • tukvie - 2 komada
  • patlidžan 1
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 glavice
  • paradajz - 2
  • so
  • biber
  • mleveno meso - 500 g, po izboru
  • sok od paradajza - 300 ml
  • čubar
  • kravlji maslac - 100 g
  • brašno - 60 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • sok od limuna - od pola limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo paradajz, patlidžan i tikvice na krugove prečnika cm i po. Posolimo tikvice i patlidžan i ostavimo sa strane da se ocede od vode.

Nakon toga osušimo, i isečemo u plehu jedno pored drugog, praveći krug. Odozgo začinimo sa još malo soli i bibera.

Isečemo luk i beli luk sitno i pržimo u dubokoj posudi. Dodajemo mleveno meso i pržimo još malo, nakon toga sok od paradajza. Začinimo solju, biberom i prstohvatom šećera.

Prelivamo povrće sa mlevenim mesom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata. U maloj šerpi rastopimo maslac i dodajemo brašno. Nakon što se zaprži prelivamo svežim mlekom i kuvamo dok se bešamel ne zgusne.

Skidamo sa vate i začinimo solju, biberom, i pre nego što iscedimo sok od limuna, dodajemo rendani kačkavalj koji će se rastopiti u bešamelu.

Vadimo pleh sa sočnim zapečenim jelom iz rerne nakon što prođe 3 minuta i prelivamo sosom.

Vraćamo u rernu zapečeno jelo sa mlevenim mesom, prebacimo samo na gornji grejač i pečemo dok ne dobije lepu rumenu boju.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: