Način pripreme
Isečemo paradajz, patlidžan i tikvice na krugove prečnika cm i po. Posolimo tikvice i patlidžan i ostavimo sa strane da se ocede od vode.
Nakon toga osušimo, i isečemo u plehu jedno pored drugog, praveći krug. Odozgo začinimo sa još malo soli i bibera.
Isečemo luk i beli luk sitno i pržimo u dubokoj posudi. Dodajemo mleveno meso i pržimo još malo, nakon toga sok od paradajza. Začinimo solju, biberom i prstohvatom šećera.
Prelivamo povrće sa mlevenim mesom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata. U maloj šerpi rastopimo maslac i dodajemo brašno. Nakon što se zaprži prelivamo svežim mlekom i kuvamo dok se bešamel ne zgusne.
Skidamo sa vate i začinimo solju, biberom, i pre nego što iscedimo sok od limuna, dodajemo rendani kačkavalj koji će se rastopiti u bešamelu.
Vadimo pleh sa sočnim zapečenim jelom iz rerne nakon što prođe 3 minuta i prelivamo sosom.
Vraćamo u rernu zapečeno jelo sa mlevenim mesom, prebacimo samo na gornji grejač i pečemo dok ne dobije lepu rumenu boju.
Neka vam je slatko!