Način pripreme
Zapečemo pileće meso dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga propržimo luk, nakon toga i jaje.
Pržimo krompir u fritezi ili posudi po izboru. Dok pržimo krompir isečemo paradajz, zelenu salatu i kisele krastavčiće.
Nakon toga pomešamo sastojke za sos i ostavljamo sa strane.
Kad i krompir bude gotov, stavljamo ga na tanjir sa listom ubrusa da se ocedi višak masti.
Stavljamo tortilju u tanjir i pravimo prorez od sredine ka bližem kraju, ne sečemo je celu, namažemo sosom sa belim lukom i na svaku četvrdinu stavljamo sastojke (preporučujemo meso da bude na onoj koja je najviše unutra), nakon toga dodajemo još malo sosa od belog luka odozgo (može i kečap i čili po izboru).
Savijamo giros, počinjemo od mesa, ne menjamo pravac savijanja.
Serviramo domaći giros u tanjiru po izboru sa listom zelene salate sa strane ili drugim povrćem po izboru.