Način pripreme
Odvojite žumance od belanaca u posebne posude. U belanca dodajte prstohvat soli i umutite ih mikserom u sneg oko 5 minuta.
U žumanca dodajte žećer i umutite ih dok ne dobijete glatku smesu - oko 10 minuta.
Prosejte brašno sa polovinom kašičice praška za pecivo i prstohvatom soli. Postepeno dodajte brašno u umućene žumance uz neprestano mešanje. Pažljivo dodajte u umućena belanca.
Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. Lagano ga nauljite. Sipajte smesu za kolač.
Poravnajte smesu i ispecite koru na 190 stepeni oko 5-6 minuta. Okrenite koru na krpu i umotajte je u rolat. Ostavite da se potpuno ohladi.
Gotovu koru razmotajte i premažite je tečnom čokoladom. Presecite slatki rolat pod uglom na dve polovine.
Komade rolata stavite po dijagonali jedan preko drugog.
Premažite rolat čokoladom. Izbrazdajte ga viljuškom i ukrasite Božićni slatki rolat prema vašoj želji.
Prijatno!