Način pripreme
Meso se veoma dobro opere.
Vade se kožice i seče se na komade.
U staklenoj posudi se pomešaju kurkuma, đumbir, korijander, cimet, karanfilić, muskatni oraščić, sumak i brašno od belog luka.
Veoma dobro se izmeša.
Ulje i sirće se izmešaju u posebnoj čaši i dodaju se u suve začine uz neprestano mešanje.
Meso se stavlja u posudu i zaliva se marinadom tako što se premazuje sa svih strana.
Posuda se uvija u foliju za sveže čuvanje i ostavlja se na 24 sata u frižideru.
Kada se izvade iz frižidera, komadi mesa se ređaju jedno na drugo u rešetkastu tepsiju.
Pričvršćuju se drvenim štapićima.
Ćuretina se peče 30 minuta sa ventilatorom u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C, nakon čega se štapići vade i meso se raspoređuje u tepsiju.
Ćureći girosi se peku još 40 minuta tako što se periodično okreće.