Arapski giros

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Arapski giros
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Ko može da odoli aromi prženog mesa i začina koja dolazi iz kuhinje?"

Potrebni sastojci

  • arapske pogače - 4 komada
  • masnoća
  • meso - 250 - 300 g, jagnjeće
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - nekoliko čenova
  • sirće - 1 00 ml
  • so
  • biber
  • paradajz
  • kupus
  • prženi krompir
  • majonez - 3 kašike
  • kiselo mleko - 3 kašike, za sos
  • sok od limuna - 1 - 2 kašike, za sos
  • senf - 1 kašičica, delikatesni, za sos
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na tanke šnicle i isticajte ih preko najlon kese, da budu maksimalno tanke i da meso bude fino. Tanke šnicle isecite na male trake i marinirajte ih tokom jedne noći u isečenom luku, belom luku i sirćetu.

Sledećeg dana stavite oceđeno meso da se isprži zajedno sa lukom i belim lukom. Gotovo meso se vadi i u istoj posudi se preostalom masnoćom natrljaju pogače (s jedne strane) dok se ne zagreju.

Za sos promešajte zajedno kiselo mleko, majonez, limunov sok, prstohvat šećera i senf. U svaku pogaču po sredini rasporedite meso sa karemelizovanim lukom i belim lukom, stavite kriške paradajza, mali iseckanog kupusa, pržene krompiriće i prelijte sosom.

Umorajte arapski giros i stavite ga u paprinu salvetu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: