Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Cezar Salata»Moja giros Cezar salata

Moja giros Cezar salata

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
664813034
Moja giros Cezar salata
Fotografije: Ivana Kitanović
1 / 3
15/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Ovo mi zovemo pravim užitkom"

Potrebni sastojci

  • pileće belo meso - 250 g
  • zelena salata - 8 - 10 listova
  • mladi luk - 1 struk
  • zelena ljuta papričica - 1 kom., manja
  • krastavac - 1 kom., manji
  • čeri paradajz - 5 kom.
  • slanina - 50 g
  • suvi hleb - 3 kriške
  • začin za giros - po potrebi
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • parmezan - 1 kafena kašičica
  • za preliv
  • kisela pavlaka - 1 supena kašika
  • majonez - 1 kafena kašičica
  • senf - 1 kafena kašičica
  • čili sos - po ukusu
  • beli luk u prahu - po ukusu
  • so - po ukusu
  • limunov sok - 1 kafena kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kafena kašičica
  • začin za giros - 1/2 kafene kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Belo meso iseći na male tanke šnicle. Šnicle stavljati jednu na drugu, posipajući pritom svaku šniclu solju i začinom za giros. Na kraju ih iseći nožem na trakice.

Slaninu i hleb iseći na kockice.

U posudi za serviranje pomešati zelenu salatu, krastavac, luk i papričicu. Začiniti solju i maslinovim uljem i promešati.

Na gril tiganju na malo maslinovog ulja propržiti trakice piletine, najviše 5 minuta, neprestano ih okrećući špatulom. Piletinu dodati na sredinu salate u posudi za serviranje. Na ulju u kome se pržila piletina propržiti slaninu dok ne bude potpuno hrskava. Izvaditi slaninu i sipati je preko piletine.

Na istom tiganju na kraju propržiti i kockice hleba kako bi upile sve ukuse. Kad budu reš, dodati ih u činiju oko piletine i slanine. Čeri paradajz iseći na polovine pa i njih dodati oko piletine.

Na kraju napraviti preliv za salatu mešajući sve navedene sastojke dok se ne dobije homogena smesa. Preliti salatu dresingom i posuti malo parmezana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: