Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Suflei sa bundevom i suvim grožđem u mikrotalasnoj

Suflei sa bundevom i suvim grožđem u mikrotalasnoj

Suflei sa bundevom i suvim grožđem u mikrotalasnoj
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Desert za goste u obliku suflea sa bundevom i suvim grožđem - očaraćete ih"

Potrebni sastojci

  • buneva - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • rikota - 100 g
  • šećer - 1 šolja
  • cimet - 1 prstohvat
  • vanila - 1 kesica
  • šećer od limuna - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 prstohvat
  • kukuruzni skrob - 2 kašičice
  • suvo grožđe - 150 g
  • ulje - za premazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo bundevu u malo vode dok ne omekša, ocedimo je, pasiramo i ostavljamo da se ohladi.

Umutimo jaja sa šećerom na mekan krem.

U hladno pire od bundeve dodajemo rikotu, kukuruzni skrob, prašak za pecivo, cimet, vanilu i šećer od limuna.

Promešamo dobro i dodajemo umućena jaja sa šećerom. Mešamo pažljivo dok ne postane smesa homogena.

Na kraju dodajemo i suvo grožđe, pomešamo i rasporedimo smesu u uljem namazane kalupe za sufle u mikrotalasnoj oko 10 minuta, periodično otvaramo i proveravamo.

Ostavljamo sufle da se ohlade malo, odvajamo ih iz kalupa i serviramo, a možemo servirati sufle sa bundevom i suvim grožđem u mikrotalasnoj i dikretno sa kalupima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: