Ekleri sa pirinčanim brašnom
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Slatka Testa»Ekleri»Ekleri sa pirinčanim brašnom

Ekleri sa pirinčanim brašnom

Ekleri sa pirinčanim brašnom
Fotografije: N.Akifova
1 / 3
18/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema120 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno210 min.
Porcije10
"Imate odličan recept za eklere, tako da slobodno možete da pozovete goste"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • so - jedan prstohvat
  • griz - 2 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • za krem
  • krem za tortu - 1 paket, od vanile ili skrob
  • vanila - 1 komad
  • mleko - 1 litar
  • šećer - 1 šolja
  • odozgo
  • tečna čokolada - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo pirinčano brašno. vodu, so i maslac, stavljamo na vatru i mešamo testo da se ne lepi, kad se testo sakupi, znači da je gotovo i ostavljamo da se ohladi sa strane.

U malu kaserolu stavljamo mleko, šećer i vanilu i stavljamo na vatru. U posudi umutimo krem za tortu ili skrob sa malo vode, sipamo unutra u mleko i mešamo krem, kad bude gotov pokrivamo streč folijom da se ne uhvati korica odozgo.

Uzimamo hladno testo i razbijamo jedno po jedno jaje, dobro mešamo da testo upije jaja i na kraju stavljamo griz, mešamo oko 15 minuta.

Oblikujemo male eklere na namazani pleh uz pomoć šprica i pečemo na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju oko 20 minuta.

Punimo eklere kremom i odozgo rastopimo tri supene kašike tečne čokolade na pari, da bude tečna. Posipamo malom kašikom odozgo.

Ostavljamo da stoje u frižideru oko jedan-dva sata.

Ekleri sa pirinčanim brašnom su gotovi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: