Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Ekleri sa pirinčanim brašnom

Ekleri sa pirinčanim brašnom

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
1263788941
Ekleri sa pirinčanim brašnom4 / 4
18/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
10
"Imate odličan recept za eklere, tako da slobodno možete da pozovete goste"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • so - jedan prstohvat
  • griz - 2 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • za krem
  • krem za tortu - 1 paket, od vanile ili skrob
  • vanila - 1 komad
  • mleko - 1 litar
  • šećer - 1 šolja
  • odozgo
  • tečna čokolada - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo pirinčano brašno. vodu, so i maslac, stavljamo na vatru i mešamo testo da se ne lepi, kad se testo sakupi, znači da je gotovo i ostavljamo da se ohladi sa strane.

U malu kaserolu stavljamo mleko, šećer i vanilu i stavljamo na vatru. U posudi umutimo krem za tortu ili skrob sa malo vode, sipamo unutra u mleko i mešamo krem, kad bude gotov pokrivamo streč folijom da se ne uhvati korica odozgo.

Uzimamo hladno testo i razbijamo jedno po jedno jaje, dobro mešamo da testo upije jaja i na kraju stavljamo griz, mešamo oko 15 minuta.

Oblikujemo male eklere na namazani pleh uz pomoć šprica i pečemo na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju oko 20 minuta.

Punimo eklere kremom i odozgo rastopimo tri supene kašike tečne čokolade na pari, da bude tečna. Posipamo malom kašikom odozgo.

Ostavljamo da stoje u frižideru oko jedan-dva sata.

Ekleri sa pirinčanim brašnom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: