Način pripreme
U šerpu stavljamo pirinčano brašno. vodu, so i maslac, stavljamo na vatru i mešamo testo da se ne lepi, kad se testo sakupi, znači da je gotovo i ostavljamo da se ohladi sa strane.
U malu kaserolu stavljamo mleko, šećer i vanilu i stavljamo na vatru. U posudi umutimo krem za tortu ili skrob sa malo vode, sipamo unutra u mleko i mešamo krem, kad bude gotov pokrivamo streč folijom da se ne uhvati korica odozgo.
Uzimamo hladno testo i razbijamo jedno po jedno jaje, dobro mešamo da testo upije jaja i na kraju stavljamo griz, mešamo oko 15 minuta.
Oblikujemo male eklere na namazani pleh uz pomoć šprica i pečemo na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju oko 20 minuta.
Punimo eklere kremom i odozgo rastopimo tri supene kašike tečne čokolade na pari, da bude tečna. Posipamo malom kašikom odozgo.
Ostavljamo da stoje u frižideru oko jedan-dva sata.
Ekleri sa pirinčanim brašnom su gotovi.