Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Mekani kolač sa kremom od kokosa

Mekani kolač sa kremom od kokosa

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Mekani kolač sa kremom od kokosa
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Mekani kolač sa kremom od kokosa - za čaj ili popodnevnu kafu je jednostavno perfektan"

Potrebni sastojci

  • za mešavinu za kolač
  • brašno - 200 g
  • šećer - 170 g
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 100 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • kakao - 20 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • kokosovo brašno - 100 g
  • šećer - 100 g
  • brašno - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu ovog mekanog kolača sa kremom od kokosa, prvo umutite jaja i šećer u posudi u vazdušasti krem. U drugu posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo i sa prstohvatom soli. U umućena jaja, u tankom mlazu, dodajte ulje i sveže mleko.

U porcijama dodajte brašno i dobro promešajte sve da se homogenizuje. Podelite smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte kakao i promešajte da se ujednači. Nauljite pleh dimenzija 20 x 30 cm maslacem i pospite ga brašnom. Sipajte smesu sa kakaom, poravnajte je i pecite koru 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Dok se kora peče, dodajte kokosovo brašno, šećer i brašno za krem u mleko. Stavite posudu na zagrejanu ringlu i mešajte dok se smesa ne zgusne. Izvadite pleh sa ispečenom braon korom i sipajte preko nje krem od kokosa.

Poravnajte i prelijte preostalom belom smesom za kolač. Pecite još 15-20 minuta. Izvadite pečeni kolač i ostavite ga da se potpuno ohladi u plehu, pa ga zatim isecite na kvadrate.

Ovaj kolač sa kremom je veoma ukusan!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: