Način pripreme
Za pripremu ovog mekanog kolača sa kremom od kokosa, prvo umutite jaja i šećer u posudi u vazdušasti krem. U drugu posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo i sa prstohvatom soli. U umućena jaja, u tankom mlazu, dodajte ulje i sveže mleko.
U porcijama dodajte brašno i dobro promešajte sve da se homogenizuje. Podelite smesu na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte kakao i promešajte da se ujednači. Nauljite pleh dimenzija 20 x 30 cm maslacem i pospite ga brašnom. Sipajte smesu sa kakaom, poravnajte je i pecite koru 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Dok se kora peče, dodajte kokosovo brašno, šećer i brašno za krem u mleko. Stavite posudu na zagrejanu ringlu i mešajte dok se smesa ne zgusne. Izvadite pleh sa ispečenom braon korom i sipajte preko nje krem od kokosa.
Poravnajte i prelijte preostalom belom smesom za kolač. Pecite još 15-20 minuta. Izvadite pečeni kolač i ostavite ga da se potpuno ohladi u plehu, pa ga zatim isecite na kvadrate.
Ovaj kolač sa kremom je veoma ukusan!
Prijatno!