Način pripreme
U zavisnosti od sezone u kojoj se ružonada priprema, koriste se sveže ili osušene latice ruže. Ukoliko nemate latice ruže, možete koristiti i ružine pupoljke, koje mogu biti i manje težine od težine navedene u receptu, jer su neverovatno aromatične i samo oko 10 komada savršeno aromatiziraju ovu vrstu limunade.
Pripremite čaj od njih stavljajući ih u 300 ml vrele vode na 3 minuta, ako su suve, a ako su sveže - dok ne izgube boju.
Poklopite posudu da i ostavite da se čaj ohladi na oko 60-70 stepeni.
Procedite i zasladite medom.
Iscedite sok iz jednog limuna, a drugi isecite na komade zajedno sa grejpom.
Na dno bokala ubacite dovoljno leda. Dodajte kriške citrusa, sok od limuna, čaj od ruže + još latica ruže ili pupoljaka po želji.
Dodajte sodu ili gaziranu vodu i na kraju stavite plodove jagode i maline u ružonadu. U zavisnosti od sezone, možete koristiti sušeno voće, ali i sveže, naravno.
Premešajte i poslužite osvežavajuće aromatično piće sa zadivljujućim mirisom ruža!