Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Pamuk rol viršle

Pamuk rol viršle

Pamuk rol viršle
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Toliko mekane da su kao pamuk ove rol viršle - obožavamo ih"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • brašno - oko 500 g
  • maslac - 2 kašike
  • kiselo mleko - 50 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 20 g
  • viršle - 2 komada
  • Za mazanje
  • žumance - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • sveže mleko - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u pekać za hleb sastojke poznatim redom.

Prvo - sve tečne sastojke, suve, brašno i na kraju namrvite kvasac.

Izaberite program za testo koji je za mešenje i narastanje. Moj je sat i po. Ostavite mašinu da odradi posao.

Izvadite gotovo testo i podelite na lopte od po 90 g. Razvijte u pravougaonik. Stavite po jedno parče viršle i oblikujte po želji. Poređajte u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje, na rastojanju.

Uradite na isti način i sa ostalim loptama. Ostavite na toplom da ponovo narastu.

Namažite umućenim žumancem, svežim mlekom i uljem.

Pecite rol viršle u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove.

Izvadite, ohladite i servirajte pamuk rol viršle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: