Način pripreme
Isecite luk na polumesec u veliku posudu, dodajte sve ostale začine i maslinovo ulje, mešajte da se pomešaju.
Marinirajte šnicle, isečene na oko 1.5-2 cm debljine, u smesi oko 24-48 sati. Lepo ih natrljajte marinadom i pokrijte njome.
U tiganj koji se ne lepi stavite ulje i dobro ugrejte na visokoj temperaturi dok ulje ne počne da se puši. Iseja je da zapečemo/karamelizujemo meso, a ne da ga kuvamo. Pržite šnicle od vrata na kratko sa obe strane dok ne dobiju lepu zlaznu koricu.
Nakon što budete gotovi sa šniclama, dodajte u isti tiganj marinadu, vino i maslac i redukujte dok alkohol ne ispari od vina i dok se tečnost ne smanji na pola, mešajte da ne zagori i apsorbujte preostalo po dnu tiganja od karamelizovanog mesa.
U glinenu đuvečaru stavite malo smese na dno i počnite da ređate šnicle izmešu njih od smese. Pokrijte preostalim šniclama i staivte poklopac.
Stavite nisko šerpu u hladnu rernu i podesite na 160 stepeni. Nako što se ugreje, pecite oko 2 sata.
Servirajte sa sosom od pečuraka za šnicle i čašom crvenog vina ili prilog po želji.
Garantujem da će šnicle od vrata biti toliko krte da će se topiti u ustima.
-----------------------------------
Saveti:
Ako pečete dinstane šnicle od vrata na roštilju, nemojte stavljati dimljenu so.
U marinadu možete dodati sitno iseckanu papriku crvenu, čili ili po ukusu suvi čili.
Koristitie morsku so obavezno, a ne običnu. Obična će izvući vlagu iz šnicli brzo za vreme mariniranja, i kad počnete da pripremate meso, šnicle će biti suvlje.
Vino obavezno treba da bude ono koje biste pili. Ako vam se ne sviša za piće, neće vam se dopasti ni ukus kuvanja.
U mojim receptima ima sos od pečuraka sa vrganjima, koji odlično ide uz ove šnicle.