Način pripreme
Iseckati luk i narendati šargarepu da se dinstaju. Kad povrće omekša, dodati mleveno meso, pobiberiti i posoliti, pa sve zajedno dinststi na srednjoj vatri 10 min.
Mesu dodati paradajz pelat i kuvati sve dok ne ispari voda od paradajza. Smesu ostaviti da se ohladi, a za to vreme napraviti bešamel.
Staviti u šerpu maslac i na izuzetno mlakoj vatri ga otopiti, kad se otopi dodati jednu pa drugu kašiku brašna uz neprekidno mešanje. Svemu lagano dodajte mleko, pa kad se mleko malo zgusne dodajte i mocarelu. Mešati jos 5 minuta, skinuti sa vatre posoliti i pobiberiti.
Vatrostalnu posudu politi polovinom paradajz sosa pa ređati kanelone već napunjene smesom.
Sve preliti bešamel sosom, pa na kraju ostatkom paradajz sosa.
Kanelone sa teletinom peći u rerni na 200 stepeni 40 minuta.