Njoke sa slaninom i pavlakom

Njoke sa slaninom i pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Njoke sa slaninom i pavlakom
06/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
"Testenina, pavlaka, slanina i parmezan - sastojci kojima ne možeš da odoliš, posebno kada su u kombinaciji"

Potrebni sastojci

  • njoke - 400 g, od krompira
  • slanina - 50 g, na tanke kriške
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - polovina vezice
  • parmezan - 50 g, za posipanje
  • pavlaka - 100 ml, tečna
  • žumanca - 2 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U dve kašike maslinovog ulja se zaprže beli luk i slanina, nakon čega se sklanjaju sa ringle. Njoke se takođe zaprže sa dve kašike maslinovog ulja, pri čemu se neprestano mešaju.

Pavlaka i žumanca, polovina parmezana i peršun se pomešaju i dodaju u njoke zajedno sa slaninom i belim lukom.

Drži se na vatri oko 5 minuta, pri čemu se meša i začinjava solju i biberom. Jelo se prebacuje u odgovarjući tanjir za serviranje. Posipa se parmezanom.

Njoke sa slaninom i pavlakom - ukusna testenina po italijanskom receptu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: