Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebra sa sokom od pomorandže i medom

Rebra sa sokom od pomorandže i medom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Rebra sa sokom od pomorandže i medom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Raskošna kombinacija rebara sa sokom od pomorandže i medom - ulazi pravo u srce"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g
  • pomorandže - 2 komada
  • beli luk - 3/4 čena
  • đumbir - 1/4 kašičice. svež, narendan
  • med - 2 kašike
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite marinadu sa svinjska rebra.

Ocedite sok od pomorandži i dodajte mu med.

Sve dobro promešajte i stavite rebra u ovu marinadu na jedan sat.

Za to vreme pripremite posudu u kojoj ćete peći rebra, nauljite je i poređajte rebra u nju.

Kada su rebra poređana, prelijte marinadu preko njih.

Posolite i začinite biberom, izgnječenim belim lukom i rendanim đumbirom.

Ako želite, možete da dodate i kriške pomorandže u rebra sa sokom od pomorandže i medom.

Stavite posudu u rernu i pecite rebra sa sokom od pomorandže i medom na 200 stepeni dok ne budu gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: