Način pripreme
Lisnato testo odmrznite i rasporedite. Uz pomoć čaše isecite krugove i polovinu stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Namažite umućenim jajetom i viljuškom napravite rupice na 2-3 mesta. Tako će narasti više prilikom pečenja.
Za preostale krugove koristite manju čašu. Njom isecite manje krugove u sredini i dobijate nešto kao obruč. Dobijene obruče stavite na cele krugove i namažite žumancem. Stavite u frižider na 40 minuta ili u zamrzivač na 20 minuta. Tako će efekat nadolaženja prilikom pečenja biti uspešniji.
U prethodno ugrejanoj rerni na 150 stepeni pecite 15-20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite i kad se ohlade, napunite korpice kremom.
Za krem: Sveže mleko ugrejte i dodajte šećer i krem od vanile. Mešajte dok ne dobijete gust i mlečan krem od vanile.
Ukrasite volovane voćem po izboru.
Lepi i uspešni volovani sa kremom od vanile!