Način pripreme
U lonac staviti šećer i vodu i zagrejati na ringli. Kada se šećer istopi, dodati sok od limuna. Sačekati da se sirup zgusne i dodati narendanu koru limuna i vanilu.
Vrućim sirupom preliti gusto poređan kadaif. Ostaviti da prenoći i upije sirup.
Skuvati sveže mleko za krem i dodati 100 g šećera. Žumanca umutiti u posudi, dodati mleko da dostignu istu temperaturu, pa sve vratiti u mleko. Ostaviti na umerenoj vatri dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje žicom.
Brašno umutiti sa 2 kašike hladne vode i sipati u krem. Mešati dok se krem ne zgusne, na tihoj vatri, pa nakon toga ostaviti 1 sat, da se ohladi.
Od ostalog šećera za krem i 100 ml vode napraviti sirup. Belanca umutiti u sneg, pa polako dodati vruć sirup, uz neprestano mešanje.
Tako umućena belanca dodati u krem i promešati špatulom. Aromatizovati vanilom i ponovo promešati.
U posude za serviranje staviti kadaif, preko njega - krem, i dekorisati naseckanim orasima.