Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kadaif»Kadaif sa kremom od vanile i orasima

Kadaif sa kremom od vanile i orasima

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Kadaif sa kremom od vanile i orasima
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
29/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Desert koji ostavlja utisak, i priprema se toliko lako da svako može da ga pripremi"

Potrebni sastojci

  • kadaif - 250 g pečenog
  • za šećerni sirup
  • voda - 300 ml
  • šećer - 300 g
  • limun - 1 kom.
  • vanila
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 250 g
  • žumance - 5 kom.
  • belance - 4 kom.
  • voda - 100 ml
  • brašno - 2 kašike
  • vanila - 1 kom.
  • za dekoraciju
  • orasi - 100 g naseckanih
* merne jedinice

Način pripreme

U lonac staviti šećer i vodu i zagrejati na ringli. Kada se šećer istopi, dodati sok od limuna. Sačekati da se sirup zgusne i dodati narendanu koru limuna i vanilu.

Vrućim sirupom preliti gusto poređan kadaif. Ostaviti da prenoći i upije sirup.

Skuvati sveže mleko za krem i dodati 100 g šećera. Žumanca umutiti u posudi, dodati mleko da dostignu istu temperaturu, pa sve vratiti u mleko. Ostaviti na umerenoj vatri dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje žicom.

Brašno umutiti sa 2 kašike hladne vode i sipati u krem. Mešati dok se krem ne zgusne, na tihoj vatri, pa nakon toga ostaviti 1 sat, da se ohladi.

Od ostalog šećera za krem i 100 ml vode napraviti sirup. Belanca umutiti u sneg, pa polako dodati vruć sirup, uz neprestano mešanje.

Tako umućena belanca dodati u krem i promešati špatulom. Aromatizovati vanilom i ponovo promešati.

U posude za serviranje staviti kadaif, preko njega - krem, i dekorisati naseckanim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: