Krofnice sa kremom od vanile i kokosom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
21/07/2018
"I kao što je rekao autor recepta - Napadajte, dok ima "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano578
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 4 kašike
  • vanila - 1 komad
  • sveže mleko - 200 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašika
  • so - 1 - 2 kašičice
  • brašno - 500 - 600 g
  • krem
  • sveže melko - 500 ml
  • puding od vanile - 1 kesica
  • šećer - 4 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • kokos - za posipanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom, dodaje se sveže mleko, uljem, vanila i na kraju brašno s praškom za pecivo i solju. Meša se dobro viljuškom, dok može, posle se mesi srednje meko testo.

Ostavlja se 10 minuta da odstoji i razvija se debela kora od koje se pomoću čaše ili prstena režu krugovi, ja sam koristila dva različitih prečnika od 6 i 4 cm.

Zagreva se jedna šolja ulja u malom tiganju i prži se na umerenoj vatri sa obe strane da ne ostanu sirovi, kod mene na četvrtom stepenu.

Zagreva se 400 ml svežeg mleka sa šećerom, u preostalih 100 ml se meša puding u kašu i sipa se u vruće mleko, meša se žicom dok se ne zgusne.

Sklanja se, dodaje se maslac da se istopi i prekriva se folijom da se ohladi. Sipa se krem u špric, krofnice se seku po sredini, ali ne do kraja, i pune se kremom.

Ređaju se u tanjir, ohlade se sat-dva i posipaju se kokosovim brašnom. Kada upiju krem, ukusnije su - napadajte dok ima :)))

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar