Način pripreme
Doza je za 12 kapkejkova.
Ugrevamo rernu na 180 stepeni.
Prvo, mikserom umutimo maslac, šećer i pastu od vanile oko 2-3 minuta.
Smanjujemo mikser na nisku brzinu i dodajemo boju i jaja.
Nakon toga ulje, sok od limuna i rastopljenu čokoladu.
U posudu sa brašnom dodajemo prašak za pecivo, sodu i kakao, dobro promešamo.
Postepeno počinjemo da dodajemo suve sastojke, mleko i pavlaku. Bar iz tri puta dodajemo, smenjujemo ih. Završavamo bademima.
Na kraju lepo promešamo oko 1 minut dok ne dobijemo homogenu i glatku smesu.
Ravno rasporedimo u kalupe i pečemo 18-20 minuta.
Moji su bili gotovi za 18 minuta.
Ajsing sam podelila na tri dela. U jedan sam stavila roze gel boju, a u drugi malo rastopljene čokolade koju sam dodala kad se ohladila.
Ukrasila sam kapkejkove Crveni somot tako što sam dodala po jednu trešnju za raskoša i servirala.