Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće belo meso u sosu sa pecurkama

Pileće belo meso u sosu sa pecurkama

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Pileće belo meso u sosu sa pecurkama
Fotografije: Boki Lazic
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ukusna piletina sa sosom od pečuraka i pavlake, i još krompirići pride - ko bi to odbio?"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 kom
  • beli luk - 3 čena
  • šampinjoni - 500 g
  • pavlaka za kuvanje - 500 ml
  • kisela pavlaka - 3 k.k.
  • senf - 2 k.k.
  • pileće belo meso - 500 g
  • origano
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U jednom tiganju ispržiti crni, pa posle nekog vremena dodati beli luk i ubrzo zatim šampinjone, ostaviti da se dinsta i ukrčka.

Dodati iseceno pileće belo meso veličine po želji. Zatim dodati senf i kiselu pavlaku.

Postepeno stavljati neutralnu pavlaku. Ostaviti da krčka i dodati origano po ukusu kao i biber.

Služiti sa pomfritom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: