Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa prazilukom i turšijom

Svinjetina sa prazilukom i turšijom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Svinjetina sa prazilukom i turšijom
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Isto kao iz bakine kuhinje"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, od vrata ili plećke
  • praziluk - 1 struk
  • turšija - 1 činijica (šargarepa, paprika somborka, krastavčić, cvetić karfiola)
  • goveđa kocka za supu - 1 kom.
  • beli luk - 1čen
  • morska so
  • biber
  • aleva paprika
  • svinjska mast
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Meso iseći na kocke i pržiti na zagrejanoj masnoći oko 20 minuta uz povremeno mešanje i dolivanje vode po potrebi, da ne zagori.

Dodati nasečeni praziluk, prodinstati još 10-15 minuta, zatim ubaciti goveđu kocku, sitno nasečenu turšiju, so, sveže mleveni biber, majčinu dušicu, poklopiti i posle 10-ak minuta isključiti ringlu.

Poslužiti odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: