Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Svinjetina sa prazilukom

Svinjetina sa prazilukom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Svinjetina sa prazilukom1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
4 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
29 min.
Porcije
4
"Najjednostavniji način da počnete razgovor sa nepoznatim muškarcem je, da mu servirate porciju tople svinjetine sa prazilukom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 900 g
  • praziluk - 6 struka
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • maslac - 100 g, kravlji
  • so
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na porcije i prži dok ne porumeni. Vadi se rešetkastom kašikom i u istom maslacu se zaprži brašno.

Dodaje se aleva paprika, meša se 2-3 puta, promeša se 2-3 puta i razredi sa malo vode. Meso se vraća u sos. Posoli se.

Ostavlja se da vri na tihoj vatri. Praziluk se iseče na dužinu 5-6 cm.

Skuva se u blago posoljenoj vodi i dodaje se u meso, ostavlja se da vri još malo. Servira se sa kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: