Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pržena Svinjetina»Svinjetina sa turšijom u vencu od krompira

Svinjetina sa turšijom u vencu od krompira

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087763
Svinjetina sa turšijom u vencu od krompira
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
27/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Nije teška carska kruna ako daješ sebi da jedeš koliko poželiš svinjetine sa turšijom u vencu od krompira"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od buta
  • ulje - 100 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • majčija dušica - 1/2 kašičice
  • kari - 1 kašičica
  • crno vino - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • so - 1 prstohvat
  • povrće iz turšije
  • paprika - 4 komada
  • paradajz - 4 komada, zeleni
  • karfiol - 250 g
  • šargarepa - 2 koamda
  • za venac od krompira
  • krompir - 8 komada, srednji
  • luk - 1 manja glavica
  • peršun - 4 - 5 struka
  • univerzalni začin - 1 kašičica, od povrća
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na parčiće. Stavite ga u duboku posudu i nalijte ulje, malo vode i prstohvat soli. Izdinstajte ga oko 30 minuta, dok meso ne ostane samo na masnoći.

Nakon toga dodajte začine - biber i alevu papriku, beli luk u prahu, majčinu dušicu, kari i crno vino. Promešajte.

Isecite povrće iz turšije na srednje velike parčiće i dodajte ih u meso.

Pržite još oko 30 minuta, dok povrće ne omekša i ne dobije lepu crvenu preplanulost, dok često mešate da ne zagori jelo.

Za to vreme skuvajte i oljuštite krompir. Izgnječite ga viljuškom ili presom.

Isecite luk i peršun na sitno i stavite ga u krompir. Začinite začinom od povrća, sveže ceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem. Promešajte i ako je neophodno dodajte još soli.

Od tako dobijenog krompir pirea u velikom tanjiru oblikujte venac. U sredinu venca stavite gotovo meso sa pikantnim povrćem.

Ukrasite kriškama limuna i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: