Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Ukusna svinjska džigerica sa prazilukom u rerni

Ukusna svinjska džigerica sa prazilukom u rerni

Gergana TodorovaGergana Todorova
Početnik
13
Ukusna svinjska džigerica sa prazilukom u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Svinjska džigerica i praziluk - očekivano sočna i ukusna kombinacija"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - oko 1 kg
  • praziluk - 3 struka
  • paradajz pire - 2 - 3 kašike
  • vino - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U zagrejanu masnoću stavljam isečenu svinjsku džigericu, promešam, dok ne pobeli.

Dodajem isečen praziluk, promešam, dodavajući paradajz pire, so, biber.

Na kraju dolivam vino, promešam i sipam sve u odgovarajuću posudu za pečenje.

Stavljam posudu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni i pečem dok ne bude gotovo.

Možete da servirate džigericu u rerni sa garnirungom od krompir pirea.

Ukusna svinjska džigerica sa prazilukom u rerni je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: