Način pripreme
Umutimo belanca u posudi dok se ne zgusnu, postepeno dodajemo šećer.
U gotova belanda dodajemo orahe i pažljivo promešamo.
Da bismo dobili jednake kore, pripremamo 3 posudice i podelimo smesu ravnomerno.
Ugrevamo rernu na 180 stepeni.
Za to vreme sipamo jednu smesu iz posudica u kalup za tortu, namazan maslacem i posut brašnom.
Stavljamo u rernu i pečemo 7-8 minuta, pazimo da ne prepečemo koru, zato što se može izlomiti.
Vadimo koru i ostavljamo na metalnu rešetku da se ohladi.
Isto radimo i sa preostale 2 kore.
Dok se kore za tortu hlade, prirpemamo krem na sledečei način.
U posudu sipamo pavlaku i čim provri skidamo sa vatre.
U drugu posudu izmrvimo čokoladu, sačekamo malo i prelivamo sa malo hladne pavlake. Ostavljamo tako oko 2 minuta i onda mešamo dok ne dobijemo glatku smesu, nakon toga dodajemo maslac i mešamo ponovo dok se ne rastopi.
I njega ostavljamo da se potpuno ohladi.
Počinjemo da sastavljamo garaš tortu, stavljamo prvu koru, namažemo kremom i stavljamo drugu.
Tako ponovo krem i poslednja kora.
Završavamo kremom, namažemo i sa strane i stavljamo u frižider.
Ovde je trenutak da kažem da ostavljamo od krema za ukras i sa strane i samu tortu.
Ako se krem razlije, nemojte se plašiti, izvadite tortu i spatulom vratite na mesto čokoladu koja se razlila.
Nakon što izađemo na kraj sa razlivenom čokoladom, stavljamo u frižider ponovo na 2-3 sata.
Dolazi red na glazuru.
Glazuru prirpemamo tako što na pari rasopimo čokoladu i ulje. Ostavljamo da se potpuno ohladi i tek onda prelivamo tortu od oraha.
Stavljamo u frižider na 2 sata.
Nakon toga vadimo i posipamo braon čokoladom i uz pomoć čačkalice za zube oblikujemo figurice.
Uz pomoć ljuštilice isečemo belu čokoladu da dobijemo ljuspice i pažljivo sipamo sa strane na tortu, ptiriskamo pažljivo rukom da se zadrže.
Ponovo stavljamo u frižider garaš tortu sa belom čokoladom i pavlakom, ali ovog puta na jednu noć.