Način pripreme
Umutite med sa jajima, šećerom i soli. Dodajte sok od pomorandže i korice. Sipajte preostale suve sastojke i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Smesu sipajte u pleh sa dnom koje se ne lepi /prečnika 20 cm/. Koru pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova.
Ostavite koru da se ohladi i isecite je horizontalno po sredini, da dobijete dve kore.
Kore prelijte šećernim sirupom.
Umutite slatku pavlaku mikserom. Kad se zgusne dodajte mekani krem sir i kiselu pavlaku. Dodajte komadiće pomorandže. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Namažite kore kremom, sastavite tortu i oblikujte je.
Rastopite nutelu na pari i pokrijte tortu. Ukrasite je čokoladnim perlama i lopticama, šećernim ružama.
Ivice oblepite pečenim mrvicama lisnatog testa.
Ostavite tortu 3-4 sata da se ohladi pre serviranja.