Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Medena torta»Medena torta sa pavlakom i čokoladom

Medena torta sa pavlakom i čokoladom

Medena torta sa pavlakom i čokoladom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
16
"Napravićemo ukusnu medenu tortu i nećemo vas pozvati, zato što se lepe torte ne dele ni sa kim!"

Potrebni sastojci

  • med - 150 g, tečna
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • kukuruzni skrob - 3 supene kašike
  • šećer - 1/2 šolje
  • jaja - 3 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • korice od pomorandže - 1 kašičica
  • sok od pomorandže - 2 supene kašike
  • šećerni sirup - za prelivanje kora
  • za fil
  • slatka pavlaka - 500 g
  • kisela pavlaka - 300 g
  • krem sir - 125 g
  • pomorandže - komadići
  • za ukras
  • tečna čokolada - 200 g, nutela, bela
  • čokoladne perle
  • čokoladne loptice
  • šećerne ruže
  • lisnato testo - mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite med sa jajima, šećerom i soli. Dodajte sok od pomorandže i korice. Sipajte preostale suve sastojke i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Smesu sipajte u pleh sa dnom koje se ne lepi /prečnika 20 cm/. Koru pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Ostavite koru da se ohladi i isecite je horizontalno po sredini, da dobijete dve kore.

Kore prelijte šećernim sirupom.

Umutite slatku pavlaku mikserom. Kad se zgusne dodajte mekani krem sir i kiselu pavlaku. Dodajte komadiće pomorandže. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Namažite kore kremom, sastavite tortu i oblikujte je.

Rastopite nutelu na pari i pokrijte tortu. Ukrasite je čokoladnim perlama i lopticama, šećernim ružama.

Ivice oblepite pečenim mrvicama lisnatog testa.

Ostavite tortu 3-4 sata da se ohladi pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: