Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Slane kiflice sa sirom

Slane kiflice sa sirom

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Slane kiflice sa sirom
Fotografije: Stanislava Armyanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Uzmite prstohvat inspiracije da pripremite naše neobične kiflice sa sirom, jedite dok su još tople"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 7 g, suvi
  • mleko - 250 ml
  • kravlji maslac - 50 g, istopljeni
  • žumanca - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • nadev
  • sir - 200 g
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • za posipanje
  • susam
  • seme maka
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno i suvi kvasac se proseju u veliku posudu. Dodaju se so i šećer.

Mleko i maslac se dobro promešaju. U njih se dodaje i žumance.

U brašnu se pravi kladenac i u tankom mlazu se sipa mlečna smesa, koja se neprestano meša. Testo se mesi otprilike 5 minuta kako bi postalo elastično.

Testo se prekrije folijom i ostavlja se da naraste na otprilike 30-40 minuta ili dok ne udvoji svoju zapreminu.

Ja sam koristila mini pekaru program za testo. U tom slučaju u korpicu se sipaju tečni sastojci, posle brašno i odozgo kvasac.

Gotovo testo se sipa na nabrašnjenu površinu i deli se na 2.

Svaka lopta se razvija u krug prečnika otprilike 30 cm. Svaki krug se seče na 6 trouglova.

U kraj svakog trougla se stavlja usitnjeni sir. Svaki traougao se uvija kao kiflica - od široke srane ka uskoj.

Slane kiflice se ređaju u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Premazuju se umućenim žumancem + svežim mlekom. Po želji se posipaju susamom, makom ili solju.

Slane kiflice sa sirom se ostavljaju da narastu na otprilike 30 minuta. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 20-25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: