Način pripreme
Blago zagrejte mleko, dodajte mlaku vodu, kvasac, šećer i 150 g brašna. Izmeđajte i ostavite da se aktivira.
U tepsiju sipajte ostalo brašno, jaje, so, maslac, ulje i kvasac koji se već aktivirao. Dobro pomešajte sastojke, nakon čega prebacite na nabrašnjenu površinu i mesite dok se ne dobije glatko, meko i elastično testo.
Namažite uljem unutrašnju stranu najlonske kesice i stavite testo unutra. Zavežite kesicu i ostavite da nadođe na toplom na sat vremena. Nakon toga prebacite testo na nabrašnjenu radnu površinu, podelite na četiri i od njega oblikujte male loptice jednake veličine.
Stavite ih u nauljenu najlonsku kesicu da se ne bi sušile. Uzimate lopticu, razvijate oklagijom, pravite proreze nožem za picu ili običnim nožem u jednoj polovini razvijene lopte.
U drugu stavite malo prethodno pomešanog sira i bugarskog luka, blago uvijte i pritisnite prstima nakon čega u potpunosti uvijte. Tako uradite sa svim loptama.
Poređajte kiflice u tepsiju obloženu papirom za pečenje, namazanu uljem, pokrijte nauljenom kesicom da se ne bi sušile i ostavite da nadođu na još 60 minuta.
Kada su ponovo narasle, kiflice namažite umućenim žumancima, pospite bugarskim lukom i susamom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 25 minuta.
Kada ih izvadite iz rerne namažite ih istopljenim maslacem.
Kod kuće miriše na domaće ispečene kiflice sa sirom i bugarskim lukom. Neka vam je slatko!