Način pripreme
Šnicle se istucaju i natrljaju sa obe strane biberom i mariniraju se sa začinima u posudi sa poklopcem.
Stavite toliku količinu da ima bar dva prsta tečnosti, dobijene od soja sosa i vina. Ostavite šnicle da se mariniraju dobro jedno veče. Što duže stoje u marinadi to će krhkije biti meso.
Stavite šnicle u posudu za pečenje, tako što ih rasporedite po celoj površini, ne preklapajuću ih. Oljuštite beli luk, preplovite čenove i gurnite ih između i ispod šnicli.
Pecite u zagrejanoj rerni pod folijom na 200 stepeni 30 minuta. Za to vreme oljuštite krompir. Stavite ga u posudu, gde je bila marinada i dodajte im ulje, so, biber.
Možete da im dodate i malo čubra i majčine dušice ili umesto toga da im stavite suvu mirođiju. Promešajte dobro.
Sklonite foliju sa šnicli, odozgo poređajte krompir i pecite pod folijom još 30 minuta ili dok krompir ne počne da omekšava.
Nakon toga sklonite foliju i zapecite da bi krompir dobio koricu.
Savršene marinirane šnicle sa krompirom sa i bez povoda.