Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Marinirane šnicle sa krompirom

Marinirane šnicle sa krompirom

Monika ManchevaMonika Mancheva
Šegrt
231159
Marinirane šnicle sa krompirom
Fotografije: Monika Mancheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Kombinacija, koju uvek preferiramo - šnicle sa krompirom, ako i ma i čaša piva..."

Potrebni sastojci

  • šnicle - 6 komada
  • biber
  • soja sos - 2 kašike
  • vino
  • majčina dušica
  • čubar
  • beli luk - 4 - 6 čenova
  • krompri - 6 komada, srednji
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle se istucaju i natrljaju sa obe strane biberom i mariniraju se sa začinima u posudi sa poklopcem.

Stavite toliku količinu da ima bar dva prsta tečnosti, dobijene od soja sosa i vina. Ostavite šnicle da se mariniraju dobro jedno veče. Što duže stoje u marinadi to će krhkije biti meso.

Stavite šnicle u posudu za pečenje, tako što ih rasporedite po celoj površini, ne preklapajuću ih. Oljuštite beli luk, preplovite čenove i gurnite ih između i ispod šnicli.

Pecite u zagrejanoj rerni pod folijom na 200 stepeni 30 minuta. Za to vreme oljuštite krompir. Stavite ga u posudu, gde je bila marinada i dodajte im ulje, so, biber.

Možete da im dodate i malo čubra i majčine dušice ili umesto toga da im stavite suvu mirođiju. Promešajte dobro.

Sklonite foliju sa šnicli, odozgo poređajte krompir i pecite pod folijom još 30 minuta ili dok krompir ne počne da omekšava.

Nakon toga sklonite foliju i zapecite da bi krompir dobio koricu.

Savršene marinirane šnicle sa krompirom sa i bez povoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: