Način pripreme
Šnicle od bataka posolite sa obe strane i pobiberite. U tiganju ugrejte malo maslinovog ulja (2 kašike) i ispržite šnicle do zlatne boje.
Krompir oljuštite i nasecite na kolutove. Stavite ih u posudu. Začinite krompir solju i biberom. Dodajte balzamiko sirće, med, preostalo maslinovo ulje i naseckani ruzmarin.
Pečurke upržite na 2 kašike maslaca. Izvadite ih iz tiganja i na istoj masnoći dinstajte praziluk (možete ga zameniti crnim lukom). Kada se izdinsta izvadite i luk.
Dodajte preostali maslac, dodajte brašno i upržite ga.
Dinstani luk ispasirajte i vratite u tiganj sa brašnom. Razredite smesu belim vinom i pilećim bujonom. Dodajte smeđu šećer. Sos ostavite oko 3-4 minuta da se krčka na slaboj vatri. Skinite sa vatre i dodajte biber.
Kada se sos prohladi, dodajte mu kiselu pavlaku i pečurke i dobro promešajte.
U pleh u kome će se jelo peći sipajte na dno 2/3 sosa i preko njega poređajte šnicle. Odozgo prelijte ostatkom sosa. Sada je red na začinjen krompir. Njega poređajte po rubovima posude. Ako ima potrebe, još malo posolite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.