Pileći ajmokac

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pileći ajmokac
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Naš današnji predlog za ručak"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 600 g
  • koren šargarepe - 3 kom.
  • koren peršuna - 2 kom.
  • koren paštrnaka - 1kom.
  • koren celera - 1/2, manji
  • luk - 1 glavica
  • svinjska mast - 1 kašika ili
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • beli luk - 3 - 4 čena, sitno seckan
  • pileća supa - 500 - 600 ml
  • kokošija kocka za supu - 1 kom.
  • limunov sok - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati supu od piletine, zeleni i na plotni prepečene glavice luka.

Kuvano meso izvaditi iz supe, prohladiti, odstraniti kožu, otkostiti, iscepkati pa umešati u pripremljeni umak.

Ostatak supe procediti i zakuvati po želji.

U širem sudu otopiti mast (maslac), doliti ulje i propržiti beli luk, pazeći da ostane beo, dodati 3 kašike brašna i na srednjoj temperaturi nastaviti prženje, takođe vodeći računa da ne potamni.

Uz stalno mešanje žicom, dolivati supu do željene gustine sosa.

Začiniti kokošjom kockom, sveže mlevenim belim biberom i limunovim sokom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: