Pileći medaljon

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Pileći medaljon
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
07/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Vašoj pažnji preporučujemo jedan pravi kulinaski dragulj."

Potrebni sastojci

  • piletina - 500 g filea
  • kačkavalj - 50 g
  • brašno ½ šolje + 2 kašike
  • sok od paradajza - 200 ml
  • šampinjoni - 150 grama, konzervirani
  • šunka - 150 grama
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 2 kriške
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Od pilećeg filea napraviti dve tanke šnicle. Na svaku staviti parče kačkavalja i lepo uviti u loptice. Uvaljati u brašno (1/2) šolje i pržite dok ne porumeni.

Razmutiti jaje i u njega umočiti hleb. I ove kriške ispržiti da dobiju zlatno-žutu boju.

Za sos propržiti pečurke i šunku. Pospite brašnom i dodajte sok od paradajza (ako postane gusto, razblažiti vodom).

Posoliti i zabiberiti.

U odgovarajući tanjir stavite prženicu, preko nje stavite pileći file i zalijte pripremljenim sosom od paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: