Pileći takos

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k134
Pileći takos
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
02/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ako kod komšija miriše na meksički restoran, znači da prave sočne pileće takose, a da vas nisu pozvali"

Potrebni sastojci

  • tortilje - 6 komada, velike
  • meso - 700 g, pileći but bez kože i kostiju
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 2 kašičice, mleven
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • paradajz sos
  • paradajz - 1 komad, veliki
  • luk - 1/2 glavice, crveni
  • so
  • za sos
  • kiselo mleko - 200 g
  • so - 1/2 kašičice
  • beli luk - 1/2 kašičice, u prahu
  • sok od limuna - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na umerenoj temperaturi. Propržite pileće meso oko 10 minuta, a u međuvremenu ga okrećite, sve dok ne promeni boju. Pomešajte navedene začine i isipajte ih preko pilećeg mesa.

Dobro promešajte, da svi komadi mesa upiju začine. Meso, zajedno sa uljem, isipajte u tavu i stavite u prethodno zagrejanu rernu da se dopeče 20 minuta na 180 stepeni.

U međuvremenu ogulite paradajz i luk, pa ih sitno iseckajte. Dodajte so. Pomešajte u činiji kiselo mleko sa belim lukom, sokom od limuna i solju.

Kada meso bude gotovo, izvadite ga i stavite da se ohladi. Iseckajte na manje komade i vratite u tavu sa uljem. Promešajte, da se komadići mesa nauljaju.

Zagrejte tiganj sa veoma malo ulja i ispecite tortilje sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju.

Na jednu polovinu tortilje stavite pileće meso, paradajz sos i drugi sos. Poklopite drugom polovinom. Napunite sve tortilje i servirajte ih tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: