Pileći doner

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141102k130
Pileći doner
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
29/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Za nas tri velika donera, molim! Toliko su ukusni"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2 komada, od buta
  • ras el hanut - 4 supene kašike
  • so
  • biber
  • ulje - 100 ml
  • za serviranje
  • arapske lepinje - 4 komada, za doner
  • krompir - prženi
  • paradajz - isečen na ivice
  • za sos
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • majonez - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 1/2 limuna
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • tahini - 1 supena kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite pileće šnicle. Isecite ih oštrim nožem na žilijen. Začinite solju i biberom.

Pomešajte ulje sa začinom za doner. Prelijte pileći žilijen marinadom i dobro promešajte da se meso pokrije. Ostavite nekoliko sati da se marinuju.

Kad bude gotovo prebacite ih u pleh i ispecite, prvo pecite meso pokriveno folijom oko 20 minuta. Skinite foliju i pecite još 10 minuta. Pripremite sos tako što pomešate navedene sastoje i mešate dok se ne dobije homogena smesa.

Ugrejte tortilje u tiganju i namažite ih sosom. Dodajte meso, paradajz, prženi krompir i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: