Način pripreme
Zajedno stavite polovinu brašna, so, kiselu vodu i mlaku vodu, ulje, izmrvljen kvasac, u duboku posudu i mešajte drvenom varjačom. Kad sve sastojke zamesite krenite da stavljate polako i ostatak brašna neprestano mešajući. Kad dodate svo brašno krenite da mesite rukama, sto duže možete, jer će testo biti vazdušastije.
Neka odmori 30 minuta pokriveno krpom.
Ovo testo je za 4 tepsije i od svake je druga vrsta pice napravljena i ovo je jedna od te 4 pice.
Nauljite i pobrašnite tepsiju. Na sto stavite brašna, pa testo razvucite oklagijom.
Testo stavite u tepsiju, na testo paradajz pelat, pa šunku, pa iseckane na kolutove tanko paradajz i obe paprike. Stavite rendani kačkavalj na povrće.
Tepsiju staviti u rernu na 12 min 250 stepeni. Izvadite pa pospiste sitno iseckanim šampinjonima i maslinama. Ostavite u rernu jos 3 minuta.