Način pripreme
Stavite brašno, maslac, dva jajeta, prstohvat soli i dve supene kašike vode i mutite mikserom. Zamesite testo, uvijte folijom i stavite u frižider na 30minuta.
Isecite papriek, praziluk, šunku, stavite pola kašičice soli, biber, kašičica čubra i dinstajte sa malo maslinovog ulja. Ostavite da se ohladi 10 minuta. Razvucite testo u zavisnosti od kalupa za pečenje.
Namažite sa malo ulja klup za pečenje i pospite sa malo brašna. Stavite razvučeno testo u kalup i odsecite višak testa, koji izlazi van. Probušite viljuškom i pecite 10 minuta na 180 u prethodno ugrejanoj rerni.
Umutite 4 jajeta, kiselu pavlaku, pavlaku za kuvanje, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice bibera i 1 kašičicu čubra. Dodajte povrće i šunku u smesu i promešajte. Sipajte smesu preko testa u kalupe i stavite kačkavalj mocarelu ili kačkavalj. Pecite slani kiš 15-20 minuta na 220 stepeni.
Kiš sa šunkom i kačkavaljem - super ukusno jelo za celu porodicu, liči na slani paj!