Način pripreme
U posudu stavite brašno, pa mu dodajte so, i lagano dosipajte vodu. Mešajte svo vreme.
Kad dodate svu vodu, krenite da mesite testo rukom.
Testo podelite na 3 jednake loptice. Ja sam od ove količine testa pravila 3 različite vrste pitica, tako da samo fil pomnožite sa tri ili i vi možete napraviti različite, a to ću napisati u narednim receptima.
Loptice stavite u providne folije i ostavite ih da odstoje preko noći u frižideru.
Uzeti lopticu iz frižidera, razvući je na pobrašnjenoj podlozi i namazati uljem. Razvući je da bude veličine većeg tanjira.
Spremite stolnjak i njega celog pobrašnite. Stavite testo na njega i krenite da razvlačite testo. Razvlačite testo od sredine prema vrhovima. Otkinuti vrhove i nauljiti testo.Testo treba da se razvuče da bude providno.
U posudu stavite fetu izdrobite je viljuškom, dodajte razbijeno jaje i zamešajte. Narendajte kačkavalj pa dodajte smesi. Opet promešajte. Možete i da posolite ako volite baš slano, meni je feta dovoljno slana.
Namažite fil na testo, pa zarolajte. Seći rolnicu na male delove i uvijate je kao pužić.
Stavite u tepsiju sa pekarsim papirom i pecite na 200 stepeni 30 min.