Način pripreme
U posudi umutite jaja i dodajte sveže mleko, sodu i ulje, promešajte. Dodajte krupnije izrendan sir i kačkavalj, mešajte dok ne doijete homogenu smesu. Odvojite 2 supene kašike od smese - sa njom ćete namazati pitice.
Otvorite kore i uzmite jednu od njih, ravnomerno naprskajte mineralnom vodom i savijte listove na dva dela po dužini. Preko savijenog lista rasporedite 3-4 supene kašike od smese, savijte po 2 prsta od obe ivice listova i uvijte u rolat, stavite u pravougaoni pleh, namazan uljem.
Tako uradite sa sbih 8 kora, poređajte okupane pitice jednu do druge u plehu.
Prelijte pitice sa sirom sa preostlaom količinom mineralne vode ravnomerno. Namažite ih odvojenom smesom od jaja i pospite susamom (po želji).
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne dobije zlatno braon boju, smanjite rernu na 150 stepeni i pecite još 5 minuta.
Izvadite pleh i naprskajte pitice hladnom vodom i uvijte odmah da se popare.
Nakon 5 minuta su spremne za serviranje.