Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa mladim lukom i jajima

Pita sa mladim lukom i jajima

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272367598172
Pita sa mladim lukom i jajima
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 4
11/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
"Dobro jutro - kaže vam ukusna pita sa mladim lukom i jajima"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • mladi luk - 4 veze, iseckan
  • jaja - 5 kom.
  • kisela pavlaka - 1 kašika
  • feta sir - 150 g
  • morska so
  • maslinovo ulje
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičice
  • sveže mleveni crni biber
  • seme susama
  • seme lana
  • mineralna voda
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 180°C.

Na zagrejanom maslinovom ulju dinstati mladi luk, blago posoljen.

Umutiti jaja sa pavlakom, posoliti i pobiberiti, preliti preko omekšalog mladog luka i na isključenoj ringli napraviti rovitu kajganu.

Dve kore poprskati mešavinom ulja i mineralne vode u kojoj je razmućeno malo praška za pecivo, a treću filovati kajganom i usitnjenim feta sirom. Uviti u rolnu, ređati na pleh pokriven papirom za pečenje, premazati svaku rolnu mešavinom koja je ostala od prskanja kora i kašikom pavlake, posuti semenkama po želji i peći oko 30 minuta, da pita lepo porumeni.

Poslužiti uz salatu od paradajza ili napitak po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: