Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Prženi Pirinač»Pirinać sa jajima i mladim lukom

Pirinać sa jajima i mladim lukom

MarianeMariane
Džedaj
1484377
Pirinać sa jajima i mladim lukom1 / 2
24/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Lako je i bude gotovo za nekoliko minuta - kako da ga ne napravite već danas"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • pirinač - 1, 5 šolje
  • luk - 4 struka, mladi - pera
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • limun - 2 kašičice, sok
  • brašno - 2 kašike
  • voda - 8 šolja, topla
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i dodajte sitno isečena pera luka. Zapržite na kratko i dodajte malo vode, da izdinstate luk. Stavite opran pirinač i zapržite 2-3 minuta, dok ne postane staklast, nakon toga začinite solju i biberom i prelijte vodom.

Kada jelo provri, stavite sok od limuna i razbijte jaja jedno po jedno, ne mešajući. Ostavite jelo 7-8 minuta na tihoj vatri, nakon toga pažljivo promešajte.

Čim se pirinač skuva, stavite brašno, razmućeno u vodi, alevu papriku i kuvajte još 3-4 minuta. Sklonite sa ringle. Možete da servirate jelo toplo ili hladno. Pospite pre serviranja svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: