Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Posni trouglovi sa višnjama

Posni trouglovi sa višnjama

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Posni trouglovi sa višnjama
Fotografije: Veca
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Zasladite se u danima posta ovom veoma ukusnom voćnom poslasticom."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g
  • Za fil
  • šećer - 200 g
  • pšenični griz - 150 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • ulje - 150 ml
  • gazirana mineralna voda - 200 ml
  • Za nadev
  • višnje - 300 g
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju usuti šećer, dodati pšenični gruz, prašak za pecivo i izmešati. Dodati gaziranu mineralnu vodu, ulje i izmešati.

Kore iseći na četiri trake.

Filovati po dve trake sledećim redom: kora-fil-kora-fil i preko fila rasporediti višnje. Preklapati tako da se dobiju trouglovi.

Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.

Pripremljene triuglove poređati u pleh obložen pek-papirom. Svaki trougao premazati filom kojim su se premazivale trake od kora.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove trouglove izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Posne trouglove sa višnjama posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: